Realizácie/interiér, Všetko

Veselá slnečná kúpeľňa s retro náladou.

Keramické obklady

Čo sa stane, keď sa zmieša retro nálada so slnečnou a k tomu sa primieša ešte trocha radosti? Napríklad takýto priestor kúpeľne prepojenej s toaletou, ktorý nie je komplikovaný, no zároveň na ňom možno nechať oči.

Keramické obklady

V priestore sme na podlahe využili žltú dlažbu typu “Despuntado”s insertovaným obkladom v kvietkovanom motíve s názvom Flor Arabe a vizuálne ho spojili aj so zvyšnými plochami. Vďaka dekorovaným obkladom na stenách, ktoré sa „predierajú“ cez jednofarebný žltý obklad Amarillo, bude pobyt v kúpeľni zábavou a bádaním po rôznorodosti jednotlivých obrázkov. Nielen pre deti, ale aj dospelých. 

Keramické obklady

Žltý pás pestrých obkladov sme ohraničili lištou – baguetkou na hornom aj spodnom okraji a tým vznikol dojem umeleckého diela v úžitkovej miestnosti. V obrazovo bohatom priestore tak nie sú potrebné žiadne ďalšie experimenty a postačia minimalistické zápustné umývadlá v jednofarebnom murovanom pulte s dlaždicami naokolo, v ktorých sú vyhotovené otvory na batérie.

Keramické obklady

Ak plánujete v kúpeľni osadiť podobný typ umývadla s dlaždicami ale bez otvorov, myslite na to, že batéria musí byť inštalovaná pod omietku alebo dostatočne veľká, aby spoza umývadla dočiahla na správne miesto. Čerešničkou na torte, ktorou je tento interiér, je vaňa na nožičkách. Podtrháva celkovú hravú atmosféru miestnosti.

Keramické obklady
Keramické obklady
Keramické obklady
Cenová kalkulácia
Položkamnožstvocena
Jednofarebný obklad “Blanco Mexicano”2174 ks2 347,92 €
Dlažba “Amarillo Despuntado 20×20 cm”200 ks880,00 €
Inserty v dlažbe- obklad „Flor Arabe“47 ks84,60 €
Umývadlá zápustné stredné oválne s dlaždicami s 3 otvormi2 ks962,00 €
Murovaný pult obložený obkladom Amarillo129 ks185,76 €
Murovaný pult obložený listelkami-baguetkami “Amarillo”40 ks102,00 €
Stredový dekor zložený z jednofarebného a dekorovaného obkladu320 ks570,80 €
Listelky-baguetky “Amarillo” ohraničujúce dekor160 ks408,00 €
Celková suma…………………………………………..………………..5 541,08 €

Vizualizácia Jana Salusová

Text:La Lagartija